Вашето дете е навършило 5-6 години, ето една чудесна възможност

...
 Вашето дете е навършило 5-6 години, ето една чудесна възможност
Коментари Харесай

С тези тестове проверете какво трябва да знае и може детето на 5-6 години

 Вашето дете е навършило 5-6 години, ето една чудесна опция навреме да му помогнете да развие интелекта си. Дошло е време да се ревизира дали подхожда на нормата степента на оформилите се при него психологични процеси, да се ревизират евентуалните благоприятни условия в разнообразни области на знанието, да се дефинира в кои от тях то съумява и кои се нуждаят от в допълнение внимание.

 За страдание, множеството възрастни подценяват опциите точно на тази възраст, потребностите на децата от нова информация, считат, че занапред следва доста време и е рано да се занимават с детето. Активна подготовка за образование стартират едвам една година преди постъпване в учебно заведение. В резултат се получава прекъсване на развиването, в детето стартира да гасне осведомителната интензивност, а последващите експресни занимания водят до претоварване и изтощеност, които предизвикват негативно отношение към ученето.

Вниманието

Да извършва задания без да се разсейва към 15 минути. Да намира 5-6 разлики сред предметите и сред две рисунки. Да задържа в зрителното си поле 8-10 предмета. Да копира с акуратност модел (шаблон) или придвижване. Лесно да играе на игри за внимателност и експедитивност на реакцията. Например, казвайте съществителни, само че преди играта уточнете: в случай че чуе името на играчки – пляска с ръце; в случай че е чуе името на учебни такъми – поставя ръце на масата; в случай че чуе името на предмети за спорт – поставя ръце на раменете и така нататък Или пък: в случай че чува дума, в края на която има звукът " а " – да вдигне ръка и така нататък

Математика

Цифрите 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9; знаците " + ", " – ", " = " Как да сформира и взема решение задания с едно деяние – събиране и изваждане. Как се употребяват аритметичните знаци за деяние. Как се разделя кръг, квадрат на две и на четири равни елементи. Числата от 1 до 10. Правият и противоположен ред на числовия ред. Как да получи всяко число от първата десетка, добавяйки единица към предходното и изваждане на единица от идващото след него в реда. Името на настоящия месец, последователността на дните на седмицата.

Памет

Запомня 8-10 картинки; Помни скоропоговорки (например: „ Думба-лумба шикалка, няма женитба никаква “, „ Шише със уши на шосе се суши “, „ Рачо реже риба “ и т. н. Запомня изречения (например: " Дани и Мира рисуват с цветни моливи " ; " Есента постоянно вали дъжд " ; " Диана си играе с топка, кубчета, пумпал, кукла и мече " ). Да споделя по памет разкази, приказки, стихове, наличието на картинки. Повтаря с акуратност текст, състоящ се от 3-4 фрази. Да приключва изречението: „ Ако масата е по-висока от стола, то столът е... “, „ Ако двама са повече от един, то един е... “, „ Ако реката е по-дълбока от поточето, то поточето е... “ и така нататък Да намира ненужни дума измежду група от думи, да вземем за пример: " Васил, Теодор, Симеон, Иванов, Евгени “, „ Гнездо, скривалище, мравуняк, кокошарник, бърлога ", " Смел, смел, смел, ядосан, съдбоносен ". Да отговоря на комплицирани въпроси, като да вземем за пример: " Когато гъската стои на един крайник, тя тежи 2 кг. Колко ще тежи гъската, в случай че застане на два крайници? " и така нататък Да дефинира последователността на събитията.

Мислене

12 известни предмета, идеални за частни уроци

Да открива и изяснява несъответствия на рисунките. Да намира и изяснява разликите сред предмети и феномени. Да намира измежду препоръчаните му предмети непотребния и да изясни своя избор. Да строи с конструктор по пример разнообразни фигури. Да прави от хартия, по показан от възрастния пример, елементарен предмет (корабче, лодка и т.н.). Да изрязва с ножица комплицирана фигура по силует, нарисуван на лист хартия. Да прави приложения от хартия, както независимо, по този начин и по пример. Да реди пъзели без непозната помощ.

Фина моторика

Да контролира силата на напън с молив и четка и да смяна посоката на придвижване на ръката според от формата на рисувания предмет. Да разполага изображение на цялостен лист или в авансово заложени граници: един до друг, на необятна повърхност (няколко реда). Да щрихова рисунки без да излиза от контурите. Внимателно да оцветява комплицирани рисунки. Да се ориентира в тетрадка с квадратчета или с редове.

Развитие на речта

Да сформира комплицирани фрази от разнообразни типове. Например, да сформира фрази от препоръчаните думи: рисунка, момиче, рисува, бои; момчета, пързалка, шейни, спускат, с, на и така нататък Бързо да образува нови комбинации от думи (словосъчетания). Например: шапка от кожа – кожена шапка и така нататък Да изяснява наличието на пословици. Например: „ Блага дума стоманени врата отваря “, „ Ако не посееш нещо, няма да ожънеш нищо ", „ Бързата работа – позор за майстора “ и така нататък Да сформира роман по една картинка, серия от картинки, от живота. Да извършва изразително стихотворения, с друга интонация да предава редовете, съдържащи наслада, удивление, горест и така нататък Да сформира фрази от 3-4 думи. Да сформира скица на изреченията. Да дели простите фрази на думи. Да дели думите на срички (части). Прави разлика сред гласни и съгласни букви. Да разграничава на коя сричка пада ударението. Да разграничава по слух меките и твърди звукове в думите. Определя броя на звуковете и буквите в думата. Да разграничава по интонацията изреченията: съобщителни, възклицателни, въпросителни.

Околен свят

Да знае и споделя своето име и фамилия. Името и семейството на родителите си. Да знае името на града (селото) си. Да знае името на столицата на страната си. Да знае името на нашата планета. Знае имената на главните човешки специалности. Да изясни какво е особено за тези специалности, каква изгода носят на хората. Да посочва сезоните, частите на деня, дните на седмицата в тяхната поредност. Да споделя кои са пролетни, летни, есенни и зимни месеци. Разграничава хищни животни от тревопасни. Различава прелетните птици от зимуващите. Разграничава култивиран цветя от полски. Разграничава дървета от шубраци. Да посочва всички феномени в природата.

Инфо: www.decatani.com

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР